24 Aralık 2016 Cumartesi

Bakım Nedir? Bakım Hakkında Bilinmesi Gerekenler.

Bakım insanların, kendini medyum yada hoca olarak tanıtan insanların gerçekte ne olduğunu bilmediği ve bu sebeple anlamını kirlettiği bir unsurdur. Bu gün bakım denilince yıldıznameciler, falcılar, tarot, hissiyatçılar, cinciler, mendelciler gibi insanların yapmış olduğu kendi uğraşı ve bilim çerçevelerinde yapmış oldukları, kendilerine sorulan sorulara hislerinden yada cinlerinden, yada tarot kartlarından yada mendel tası, mendel aynası yada mendel cinlerinden cevap almaya çalışması akla gelmektedir.

Hayır asıl bakım bu değildir ve zaten bunlar bakım demek değildir.

Bakım insan hayatındaki olumlu yada olumsuz olayların ruhani köken ve ruhani etkilerinin araştırılması ve ispat edilmesidir. Yada daha kısa bir tarifle insan hayatındaki ruhani etkinin ve etkisi olan ruhanilerin araştırılarak ortaya çıkarılmasına bakım denir.

Benzetme ile anlatacak olursak doktorun insan üzerindeki hastalığın sebebini ve hastalığı oluşturan mikrobu araştırmasına bakım denir.

Ne kadar benzer olsada bu insanların bakım bildiği ve bakım zannettiği fal, tarot, yıldızname, mendel gibi şeylerden çok daha farklıdır.

Örnekleyerek anlatırsak fal, doktorun gelen hastaya çevirdiği fincanın şekillerine bakarak teşhis koymasına muayene demek ne kadar doğruysa , gelen insanın sıkıntılarının sebebine kahve ve fincanı, remil atarak yada bakla ile bakmakta o kadar bakımdır.

Yada doktorun gelen hastaya yıldızname açarak teşhis koymasına ne kadar bakım denirse, gelen insanın yıldıznamesine açmaya ve yıldıznamesine bakarak senin sıkıntın şu demeye bakım denmesi o kadar doğrudur.

Yada doktorun gelen hastaya tarot açarak hastalığını söylemesine ne kadar muayene denirse gelen insana tarot açarak sıkıntısının söylenmesine o kadar bakım denir.

Yada doktorun gelen hastaya hislerine dayanarak sende şu hastalık var demesi ne kadar muayane ise gelen insanın sıkıntısını hissetmeye ve bunu söylemeye o kadar bakım denir.

Yada şimdi kendini keşf ehli olarak gösterenler çıkmaya başlamışlar. Doktorun gelen hastaya ben keşf ehliyim hastalığını keşfimle buldum şudur demesi ne kadar muayene ise keşf ehli olduğunu iddia edenlerin insanların sıkıntısını keşftemesi ve bunu söylemesine o kadar bakım denir.

Gördüğünüz gibi ne fal, ne keşf, ne hissiyat, ne tarot, ne yıldıznamedir. Bakım havas ve ruhani ilimlerin merkezi konumunda olan bir kavramdır.

Bir doktor için muayene etmek ne kadar önemli ise, hakiki ve gerçek hocalar için bakım o kadar önemlidir.

Bakım asla fal bakmak, kehanette bulunmak, gelecek hakkında bilgi vermek değildir.

Falcıları, keşfçiler, yıldıznamecilerin bakım kavramını kirletmelerinin ne olduğunu açıklayabilmek için şöyle bir benzetme kullanılabilir.

Doktorda muayene eder veterinerde. Ama biri insanları muayene eder diğeri hayvanları.

İkiside yaptığı hastalığın kökenine muayene dedikleri için kimse doktora gelipte sen bizi hayvan yerinemi koyuyorsun, veterinerin yaptığı muayeneden yapıyorsun diyemez. Aynı şekilde kimsede veterinere gidip sen doktor gibi muayene ediyorsun sen hayvanları insan yerinemi koyuyorsun diyemez.

Yani falcılar yıldıznameciler, keşfçiler, tarotçular yaptıkları işin adına bakım dediler diye kimse biz esen falmı bakıyorsun diyemez.

Çünkü onların yaptıkları iş şeytan ve günahla alakalı, bizim yaptığımız iş ruhani alem ve araştırmayla alakalı.

Onlarda şeytana, cinlere biat etme , uyma ve dediklerini doğru kabul etme varken bizde şeytanlara cinlere baskı, dediklerimize uydurma, ve onların dediklerini ispat etmesinin isteme olayı vardır. Onlardaki kısaca tabi olmakken bizdeki sorgulamaktır. Onlarda hakimiyet şeytan ve cinlerde iken bizde hakimiyet bizlerde yani insanlardadır.
Onlar havas ilmine sokulmuş büyü ve sihir kökenli şeyleri kullanırken, bizler Kökü Kur'an-ı Kerim'e dayalı İlimler kullanırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder