24 Aralık 2016 Cumartesi

Bakımın Dini ve İslami Kaynağı

Bakımın dini kaynağı yani kökeni Hz. Süleyman Peygamber'imizin cinlerden şeytanlardan devlerden ifritlerden ve Alim İnsanlardan topladığı vezirler ile insanlardan gelen şikayetleri değerlendirmesi ve vezirleri ile bu şikayetin sebebini araştırma ve soruşturmasıdır. Kur'an-ı Kerim 'de Belkıs ın Tahtı hadisesi buna en güzel örnektir . Kısaca mealin aklımızda kaldığı anlamını yazacak olursak kim getirebilir dedi ( Huzuruna çağırdı vezilerine ) ifritlerden bir tanesi yerinden kalkmadan getiririm dedi. Kitaptan İlim Verilmiş zat ise gözlerini açıp kapamadan getiririm dedi ve karşılarında idi. Bunun gibi Kur'an-ı Kerim 'de geçmeyen ama insanlar arasında ve eski kitapalarda rivayet ile aktarılan Hz. Süleymana ait bir kaç kıssa daha vardır. Burada Hz. Süleyman Peygamber'in cinler şeytanları devleri ifritleri ve Alim İnsanları nhuzuruna toplayıp insanların şikayetlerini değerlendirmesi ve sebebini vezirleri ile soruşturması bakımın en orjinal hali kaynağı ve aslıdır. Bakım budur. İslam Aleminde Ehli Sünnet Şifa Alimlerinde ise bakımın kaynağı Peygamber Efendimiz'e yapılan büyüyü ve yerini İki meleğin Peygamber Efendimiz'in Önünde konuşması ve duyurması ile ilişkilendirenler vardır.

Aslında bakım zaten Peygamber Efendilerimizden Kalmadır.

Ama her iyi şeyin kötüsü olduğu gibi her doğru şeyin yanlışı olduğu gibi her kaliteli ve güzel şeyine sahtesi olduğu gibi bakım kirletilmiştir. Bugün cincilerin yıldıznamecilerin mendelcilerin falcıların hissiyatçıların yaptığı bakım aslında bakım değildir. Bu sadece cin ve şeytandan bilgi alma ve cine şeytana bilgi sormadır. 

Hakiki bakım İslam Alimlerinin yaptığı ve sorgulama ve ispatlama üzerine olup cinden şeytandan alınan bilgiye itibar edilmeyen ve gerçeğin açığa çıkması için cin şeytan ve ruhani varlıkların baskı ve zorlamaya alındığı bakımdır. Bu ise Alimlerin ve Talebelerinin İşidir. Ehil olmayan ve cahil olanlar yapamazlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder