24 Aralık 2016 Cumartesi

Okumalar, Ağızlar Püfü ve Son Söz

İçine şirk, haram ve günah katılmamış, sadece Ayet ve Peygamberimizin Dilinden Dualara dayanan her okuma temiz ve pak bir su gibidir.

Yani gerçekte okumanın kötüsü yoktur. Ancak su ne kadar temiz olursa olsun suyu saklayan kap kirliyse o su kirlenecektir.

Yada su ne kadar temiz olursa olsun, içinden geçtiği su borusu kirliyese yada paslıysa su kirli ve paslı akacaktır.

Bunun için üzerinize okutturmadan önce okutturacağınız insan hakkında iyi düşünmeniz gerekmektedir. Herkese okutturulmaz. Okuyucu kirliyse, onun ağzından temiz duayla beraber kirlilikte çıkacak ve sizi kirletecektir.

Yada yapacağınız okumayı, kimden öğrendiğiniz size o okumayı yapmanızı kimin telkin ettiği önemlidir.

Ayetler ve Hadisler iyi ve kötü tüm alemlere etki ederler. Yani bunun için kötü okuduğunda okuduğu tesir etmez diye bir şey diyemez kimse.

Ayet ve Hadislerle bildirilen dualar her zaman temizdirler. Ama temiz olan Ayetler kötüler tarafından okunursa kötülük içinde etki ve güç oluşturduğu için kötülüğün etkisini arttıracak ve yayacaktır.

Benzetmeyle anlatmaya çalışalım. Benzin iyidir. Arabanızı çalıştırır evinize gidersiniz, işinize gidersiniz, hastaneye gidersiniz. Ama benzin iyi diye bir hırsız arabasına koyduğunda arabayı çalıştırmamazlık yapmaz. Bu seferde hırsızın arabasını çalıştırır ve hırsızlığın yapılmasına ortak olur. Burda benzin Ayet ve Peygamberimizin Dilinden Duaları simgeler. Siz iyiyi, hırsız kötüyü.
Ne zaman ki benzin bir iyi insan tarafından hırsızın arabasına dökülerek yakılırsa, o zaman benzin hırsıızın arabasına yardım etmemiş temizlemiş olur.

Ne zaman ki temiz ağızlı biri size okuma yaparsa size pis ağızlı insanın yaptığı okumanın gücünü azaltmış ve yok etmiş olur.

Bunun için her insana kendinize okuma yaptıramazsınız. Bunun için her insanın dediği okumaları yapamazsınız. Bunun için yazarının temizliğini bilmeden internetten okuduğunuz her duayı, zikri ve okumayı yapamazsınız.

Çok okumak istiyorsanız aynı okuma ve duayı salih ağızlı insanlar tarafından yazılmış dua kitaplarında bularak orda oku dediği için okumalısınız.

Bu konuda size birinin şu duayı oku yada şu okumayı yap demesi ağızların püfünü, son söz ise duayı size aktaran insanı göstermektedir. rastgele kitaplarda yada internette karşılaştığınız dua ve okumalar için.

Unutmayın yemek yapmak güzeldir ama elini yıkamayan tuvalet temizlikçisinin eliyle yapılan yemek asla yenmez. Ağızlar meselesi.

Unutmayın yemek güzeldir ama tuvallette saklanan yemek asla yenmez. Son söz.

Yani bana bu duayı Ahmet oku dedi mehmet oku dedi okurum yanlıştır ( ağızlar meselesi )

Yani ben bunu bilmem ne formda gördüm yazarı tostosdu, fastosdu olmaz ( Son söz )

Duayı ve okumayı duyduğunuz ve aldığınız yer size bir ambulansamı yada hırsızın arabasınamı bindiğinizi belirleyecektir. Birinde hastaneye şifa bulmaya giderken diğeri ile hırsızlığa ve suç işlemeye gidersiniz. Bu anlatımda dua benzille anlatılmaya çalışılmıştır, yani benzini bulduğunuz yer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder