İkincisi aynı odada bakmak zorunda kaldınız, aranızda perde çekili olmalıdır ve kimse kimsenin yüzünü görmemelidir. Arada perde olsada olmasada karşı cinsler karşılıklı oturamaz, biri sağ köşede oturuyorsa diğeri sol köşede oturmalıdır.

Bayanın yönü her zaman karşı cinse dönükken, erkeğin ya arkası dönük olmalı yada erkek bayanı sağına düşürecek şekilde sola dönük olmalıdır. Aslında hastanın yönü kıbleye dönük olmalı bakımcı ve şifacı yönünü ona göre ayarlamalıdır.

Karşı cinsler okuma yaparken bir birine dokunamazlar. Eğer şifacı bayan, hasta erkek ise ve temas yolu ile okumak yapmak gerekirse, hastanın gözü yumuk olmalı. Bayan ise bir tahta sopa kullanarak okumalıdır. Bayan okuma yaparken sesini erkek duyamaz, içinden ve gizli okumalıdır. Şifacı baynsa erkek hastaları için yanında kocası, erkek çocuğu gibi birini bulundurması daha efdaldir.

Eğer şifacı erkek, okunan bayansa yine şifacı hastaya dokunmamalı, tahta bir sopa vasıtası ile okumalıdır. Şifacı ister erkek olsun ister bayan olsun hastanın başının üstü ve omuzlarının üstü ve ensesinden başka bir yere tahtayı değdiremez.

Tahta bir sopayla okumak el ile okumakla aynı etki ve tesiri gösterir.

Erkek şifacı bayan hastaya okuyorsa sopayı başa yada omuzlara temas ettirdikten sonra gözlerini yummalı ve okumasını yapmalıdır. Okuma sürecince şifacı karşı cinsten bir hastaya bakamaz.

Diğer bir okuma şeklide su iledir. Suya okuyarak içirmek yada suya okuyarak sürdürmek. Mesela erkek bir şifacısınız, karşınızdaki bayan el dirsekleri ağrıyor. Bir parça suya okuyup dirseklerine sürmesi için ona verebilirsiniz. Bu tahtayla okumaktanda iyidir.

Karşı cinsler arasındaki okumalrda edep ve adaba dikkat edilmezse şeytanları ve cinlerin münafık ve kafir olanlarını cezbeder. Buda hayatınıza cinleri ve şeytanları soktuğunuz anlamına gelir. Bu durumda hem hasta iki üç haftada bir rahatsızlanacaktır, hemde hoca kalbi çarpılmaya uğrayarak Ahiretini zarara uğratanlardan olacaktır.

Eğer şartlara uyamayacaksanız, en güzeli karşı cinse hiç şifa okuması yapmamanızdır.