24 Aralık 2016 Cumartesi

İlmi Hatem'e, Rahmani Havas'sa ve Şifa İlimlerine Giriş

İlmi Hatem, Rahmani Havas ve Şifa İlimleri'nin Başlangıcı Kur'an-ı Kerim'in İsra Sure-i Şerife'sinin 82. Ayeti Şerif'inde bir nevi İşaret Buyurmaktadır. Aynı zamanda bu Ayeti Şerife bize Rahmani İlimlerle şeytani ilimlerine, sonsuz denilen şeytan sisteminin, Aynı Ayet Havassını kullanan Alimlerle zalimlerinde ayırımını işaret Buyurmakta ve Rahmani İlimlere Nail Olabilmek için Rehberlik Etmektedir.

Biz Kur'ân'dan, iman edenler için bir şifa ve rahmet kaynağı olan âyetler indiriyoruz. Zalimlerin de ancak zararını artırır. ( Elmalılı Meali )

İlmi Hatem taliplerinin, Rahmani Havas İle uğraşmak isteyenlerin ve Şifa İlimlerine nail olmak isteyenlerin hergün sabah akşam aşağıdaki Duayı etmeleri gerekmektedir.

Allah'ım Sana Peygamberimiz'in Taptığı gibi tapar, Peygamberimizin İman Ettiği Gibi İman Eder, Peygamberimizin İnandığı Gibi inanırım. Allah'ım beni kendine ve etrafına zulmedenlerden olmaktan, zalimlerden olmaktan, sevmediğin kullardan olmaktan koru ve uzak kıl. Allah'ım beni dünya ve Ahiret'te İman Nuru ve Hidayetinle mükafatlandırdığın, ilimle zenginleştirdiğin kullarından, Mümin Kullarından, Salih Kullarından, ve Sevdiğin Kullarından Et. Rahmetini, Sevgini, Peygamberimizin ve Sevdiklerinin Şefaatini üzerimize daim Kıl.


Önemli Not : Nefsinden ve benliğinden vazgeçemeyen, eğriye eğri doğruya doğru olamayan, münafıklığından vazgeçemeyenler kesinlikle bu Duayı etmesinler, başlarına felaket yağma ihtimali vardır. Bu Duayı Hakkıyla Rab'bine kul olmak isteyen, bu uğurda kendinden, nefsinden, benliğinden, dünyadan ve menfaatlerinden vazgeçenler edebilirler. Kimse Allah C.C.'Yu kandıramaz. Bu Dua Kul Olabilmek için edilir. İçinde kul olma niyeti olmayanlar bu Duayı okumakla İlim öğrenemez, başlarına bela ve musibet çekebilirler. Bu Dua İlmi Hatem, Rahmani Havas ve Şifa İlimlerine giriş'in temelidir.

1 yorum:

  1. Selamün aleyküm
    Hatem ilminden başka ne gibi ehli sünnet şifa ilimleri var?

    YanıtlaSil